Persbericht - Shortlist StripVos 2008 bekend

Ga naar beneden

Persbericht - Shortlist StripVos 2008 bekend

Bericht van Admin op vr 15 aug 2008 - 21:09

PERSBERICHT

De shortlist voor de Stripvos 2008 is bekend. De Stripvos is de jaarlijkse prijs die de beroepsvereniging voor striptekenaars, de Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde uitreikt aan een persoon of vereniging die het stripverhaal op een positieve manier in de kijker heeft gezet.
De vijf genomineerden voor deze striponderscheiding voor dit jaar zijn:

Man bijt Hond

Man bijt Hond, van productiehuis Woestijnvis, heeft het voorbije jaar op een innovatieve en onderhoudende manier de jonge kijkers weer aan het striplezen gekregen met de rubriek “De Lustige Lezertjes”. Met rasacteurs als Bruno Vanden Broecke en Wim Opbrouck en stand-up comedians als Urbanus en Wim Helsen was het ook voor de volwassen kijkers smullen geblazen.

Jan Smet
Jan Smet is één van de pioniers van de stripjournalistiek en is de vader van de Stripgidsprijs die later overgegaan is in de Bronzen Adhemar. Wat toen begon als een kleine expo voor de laureaat is nu uitgegroeid tot het grootste stripfestival van Vlaanderen.

Stripelmagazine

Stripelmagazine zet op een onderhoudende en neutrale wijze de Vlaamse stripwereld in de spots met een zeer verzorgd wekelijkse e-zine Stripelmagazine. Stripelmagazine is een initiatief van Stripeljee, een dagcentrum voor volwassen fysisch gehandicapten.

Strips met een hart

De organisatoren van Strips met een Hart zijn stripliefhebbers die elk jaar volledig belangeloos een stripbeurs organiseren voor vzw's, die niet op algemene mediabelangstelling kunnen rekenen en die het kind centraal stellen. Projecten waar Strips met een Hart in het verleden zijn schouders onder zette zijn de Oudervereniging voor nierpatiëntjes, Make a Wish, vzw BOKS, vzw Auticura, het Greet Rouffaerhuis e.a.

Vlaams Fonds voor de Letteren

Het Vlaams Fonds voor de letteren heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat een hele generatie jonge striptekenaars uit het niets is opgestaan. Een generatie die met haar verrassende en eigenzinnige creaties het aanbod in het striplandschap verrijkt.

Alle leden van de Stripgilde zullen binnenkort hun stem op één van deze kandidaten kunnen uitbrengen op de site van de Stripgilde. De uitreiking van de prijs zal plaatsvinden op de Algemene Vergadering van de Stripgilde op 22 november.
avatar
Admin
Admin
Admin

Aantal berichten : 559
Leeftijd : 52
Registration date : 26-01-08

Profiel bekijken http://www.wimswerts.be

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum