Uitnodiging wereldpremiérie documentaire 'De strip hertekend'

Ga naar beneden

Uitnodiging wereldpremiérie documentaire 'De strip hertekend'

Bericht van Jos Vanspauwen op do 22 jan 2009 - 17:14

De Strip Hertekend is een uniek document over de nieuwe generatie Vlaamse strip-tekenaars. Met steun van het Vlaams Fonds der Letteren maakte het ensemblage deze documentaire over de laatste spannende ontwikkelingen in het land van oa Hergé (Kuifje), Willy Vandersteen (Suske en Wiske) en Peyo (De Smurfen). We volgden daarvoor 6 tekenaars van de nieuwe generatie terwijl ze over de hele wereld (Frankrijk, Zwitserland en Japan) uitzwermden. Net zoals de fameuze "Zes van Antwerpen*" in de mode, staat deze groep klaar om furore te maken in het buitenland. De documentaire heeft een zeer frisse en visuele aanpak en werd gemaakt door een enthousiast team van jonge filmmakers, met hulp van een Rotterdamse filmmaker Eddie van der Velden.

De documentaire zal op vier grote schermen getoond worden op het internationale stripfestival van Angoulême, het grootste stripfestival van Europe en ook wel het "Cannes" van de strip genoemd (door oa de BBC). Daarnaast werd de documentaire gekozen om op Canvas uitgezonden te worden naar aanleiding van de week in Angoulême. Daar bovenop wordt de documentaire ook nog eens commercieel uitgegeven op 2600 DVD's, in combinatie met het boek "Loslopend Wild" van Geert De Weyer, Vlaanderens meest bekende en gerespecteerde, in strips gespecialiseerde, journalist (oa voor De Morgen en Humo).

Wat de documentaire nog niet heeft is een internationale festivalpremière. Dit is dan ook een unieke (en de enige) kans om dit te doen voor het op nationale TV uitgezonden wordt. Hierbij is de link Antwerpen-Rotterdam opmerkelijk: een gemixt team van makers uit twee steden die twee weken geleden nog een cultureel protocol ondertekenden. Ook de toekomst belooft nog een hoop nieuwe documentaires van dit Rotterdams-Antwerps team. Daarbovenop geeft de documentaire een perfecte aanleiding om een "concert de dessin" ("tekenconcert") te organiseren tijdens het IFFR, een recent en spectaculair fenomeen waarbij tekenaars live aan de slag gaan tijdens een concert of DJ-set. Wat meer is, Tim Vanhamel (bezieler van Millionaire) heeft zich reeds bereid verklaard om deze DJ-set voor zich te nemen...

Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Dirk Van Saene, Marina Yee en Dirk Bikkembergs

Aanvang 19:45 tot 01:00 uur, 26 januari 2009,
Kriterion, Groothandelsgebouw in Rotterdam

Op 26 januari 2009 vertonen we de strip documentaire op het R-EJECT film festival te Rotterdam in een absolute wereldpremiere en dat vanaf 20u in de prachtige Art-Deco zaal "Kriterion", op de 8e verdieping van Grandcafé Engels, Groothandelsgebouw (Stationsplein 45, 3013 AK Rotterdam). De voorstelling wordt opgevolgd met een stomende afterparty met Tim Vanhamel ( Millionaire) achter de draaitafels en live tekeningen van ILAH, Philip Paquet en Kim Duchateau.

De inkom voor de documentaire + afterparty bedraagt 6€, maar je kan ook meerijden met de bus vanaf de Rooseveltplaats (zijstraat: Van Stralenstraat) te Antwerpen voor een totaalbedrag van 20€ per persoon (bus + docu + afterparty). De bus vertrekt stipt om 18u30 in Antwerpen en vertrekt terug uit Rotterdam om 1u15 's nachts. (De zaal sluit om 1u.)

Kaartverkoop aan de kassa vanaf 19:00 uur Kriterion, Stationsplein 7e etage. Wees er snel bij!

Meer informatie kan je verkrijgen via www.ensemblage.bebr />
FilmLikePeople
•••Digitale FilmMakers

Eddie van der Velden
Verbondstraat 18
2000 Antwerpen

GSM: +32(0)4 849 55 777
Mail: eddie@filmlikepeople.nl
Skype: eddievandervelden

youtube channel: http://nl.youtube.com/user/EddievanderVelden
avatar
Jos Vanspauwen

Aantal berichten : 214
Woonplaats : Hasselt
Registration date : 28-01-08

Profiel bekijken http://www.tekenmaarwat.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum