Czechriculum Vitae - Nieuwe Expo - 3 maart

Ga naar beneden

Czechriculum Vitae - Nieuwe Expo - 3 maart

Bericht van Jos Vanspauwen op za 21 feb 2009 - 14:30

Beste vrienden,

Graag nodig ik jullie uit op de opening van Czechriculum Vitae, de nieuwe tentoonstelling van onze Gallery, die in België één van de culturele hoogtepunten is van het Tsjechische voorzitterschap van de Europese Unie. Jullie zijn van harte welkom op de vernissage die op dinsdag 3 maart om 18 uur 30 in het Belgisch Stripcentrum plaatsvindt, in aanwezigheid van de jonge auteurs en hun leraars.

Deze tentoonstelling werpt een licht op belangrijke personages uit de Tsjechische geschiedenis en op enkele legendes van het land. De auteurs van deze stripverhalen zijn studenten Illustratie van het Instituut voor Kunst en Design van de Universiteit van Pilsen. De jonge kunstenaars verstripten het leven van deze personages die een onuitwisbare stempel drukten op de geschiedenis van hun land, zoals Václav Havel en Smetana. In de bijlage vinden julllie het volledige persdossier van Czechriculum Vitae vinden (zowel Word als PDF).
Indien jullie vragen hebben of graag één van de jonge Tsjechische auteurs zouden interviewen, laat dan zeker niet na met mij contact op te nemen.

Dank bij voorbaat voor jullie belangstelling en hopelijk tot dinsdag 3 maart!

Vriendelijke groeten,

Willem De Graeve
Directeur

PS: Ik maak met jullie alvast een nieuwe afspraak voor 20 jaar Manga in Europa, de volgende grote tentoonstelling van het Belgisch Stripcentrum, die zal lopen van 10 maart tot 7 juni 2009. Verder informatie volgt nog, maar noteer alvast de datum van de vernissage, waarop jullie natuurlijk van harte welkom zijn: woensdag 11 maart om 18 uur 30.

Van 3 maart tot 17 mei 2009
in de Gallery van
het Belgisch StripcentrumCZECHRICULUM VITAE
De Tsjechische geschiedenis en legendes verstript

collectief werk
Van het Instituut voor Kunst en Design van Pilsen


In tegenstelling tot wat de linguïstische verschillen tussen Tsjechië en België doen vermoeden, is de afstand tussen Praag en Brussel klein ... en nog kleiner op cultureel vlak. Zo delen we dezelfde beeldcultuur, die ver teruggaat in onze geschiedenis. Zonder ooit hun populaire dimensie uit het oog te verliezen, traceerden de Tsjechische schilders, illustratoren, cineasten en animatoren de contouren van de verbeelding van hun land ... net als hun Belgische evenknieën dat blijven doen. En de kunst van het striptekenen? Die wordt sinds 2004 gedoceerd aan de Universiteit van Pilsen, iets wat ook in Brussel gebeurt. Het Belgische Centrum van het Beeldverhaal is dus verheugd de werken van deze jonge striptekenaars te mogen voorstellen, overtuigd dat hun talent een originele deur opent voor de ontdekking van de rijke cultuur van het land dat nu de Europese Unie voorzit.

Willem De Graeve, BSC

Belgisch Stripcentrum
Zandstraat 20, 1000 Brussel
Alle dagen open (behalve op maandag) van 10 tot 18 uur
Tel +32 (0)2/219.19.80 – HYPERLINK "mailto:visit@stripmuseum.be" visit@stripmuseum.be – HYPERLINK "http://www.stripmuseum.be/" www.stripmuseum.be

Gedurende de tentoonstelling zal het album gratis te verkrijgen zijn aan de receptie van het BCS.


Pers Album : Zbynek Prokop, Pilsen Region European Office, HYPERLINK "mailto:Zbynek.Prokop@plzensky-kraj.cz" Zbynek.Prokop@plzensky-kraj.cz
Pers Tentoonstelling : Willem De Graeve +32 (0)2 210 04 33 HYPERLINK "mailto:willem.degraeve@stripmuseum.be" willem.degraeve@stripmuseum.be
avatar
Jos Vanspauwen

Aantal berichten : 214
Woonplaats : Hasselt
Registration date : 28-01-08

Profiel bekijken http://www.tekenmaarwat.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum