Marc Sleen Museum+Gallery

Ga naar beneden

Marc Sleen Museum+Gallery

Bericht van Jos Vanspauwen op vr 22 jan 2010 - 17:08

Beste vrienden,

Eerst en vooral hoop ik dat het nieuwe jaar voor jullie goed is gestart. In de Zandstraat hebben we alvast een vliegende start genomen, want hoewel stripjaar 2009 een erg druk jaar is geweest blijven we allerminst op onze lauweren rusten.

Het Marc Sleen Museum bestaat nu intussen al meer dan een half jaar en kan rekenen op veel belangstelling van pers en bezoekers. Het is de oprechte wens van de Stichting Marc Sleen om het oeuvre van deze reus van de negende kunst bekend te maken bij een zo breed mogelijk publiek. Daarom heeft het Marc Sleen Museum voor 2010 een pak interessante evenementen en acties op het programma staan. Het eerste in de rij is de nieuwe tijdelijke tentoonstelling Allemaal Beestjes die op woensdag 3 februari wordt ingehuldigd en te zien zal zijn tot 30 mei. Aan de hand van fragmenten uit Neroverhalen en foto’s uit het archief van Marc Sleen laat deze nieuwe expositie zien hoe de fascinatie voor dieren de geestelijke vader van Nero nooit heeft losgelaten en een rode draad vormt in zijn leven en werk. Alle informatie over deze tentoonstelling kunnen jullie vinden in het persdossier in de bijlage.

Jullie zijn van harte welkom om deze nieuwe tentoonstelling van het Marc Sleen Museum te komen ontdekken op woensdag 3 februari om 15 uur. Marc Sleen zelf zal jullie daar hartelijk verwelkomen en meer vertellen over zijn passie voor het dierenrijk. Boeiende anekdotes over zijn vele safari’s zullen daarbij zeker niet ontbreken.

Verder wil ik jullie ook op de hoogte brengen van een nieuwe tentoonstelling in de Gallery van het Belgisch Stripcentrum. In avant-première wordt er de striproman 1h25 van de jonge Franstalige auteur Judith Forest voorgesteld. Dit album wordt uitgegeven bij de jonge Brusselse uitgeverij La Cinquième Couche. Deze tentoonstelling zal lopen van dinsdag 26 januari tot 7 maart 2010 en jullie kunnen er meer over lezen in het bijgevoegde persdossier.

Ten slotte maak ik graag nog een nieuwe afspraak voor de volgende grote tentoonstelling van het Belgisch Stripcentrum: Moomin, de droomwereld van Tove Janson. Meer info volgt spoedig, maar jullie kunnen al een korte inleiding lezen op onze website: http://stripmuseum.be/nl/nieuws/ Noteer alvast in jullie agenda dinsdag 2 maart, want dan geeft curator Paul Gravett om 15 uur een rondleiding voor de pers en is er om 18u30 de vernissage.

Alvast bedankt voor jullie belangstelling en hopelijk tot binnenkort!

Vriendelijke groeten,

Willem De Graeve
Belgisch Stripcentrum
Directeur
Zandstraat 20
1000 Brussel
Tel. : +32/2 210 04 33
Fax : +32/2 219 23 76
www.stripmuseum.be
avatar
Jos Vanspauwen

Aantal berichten : 214
Woonplaats : Hasselt
Registration date : 28-01-08

Profiel bekijken http://www.tekenmaarwat.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum