Benelux Beeldverhalenprijs

Ga naar beneden

Benelux Beeldverhalenprijs

Bericht van Admin op di 1 maa 2011 - 23:01

Vorig jaar hebben we met de Nederlandse krant NRC.NEXT de Benelux Beeldverhalenprijs in het leven geroepen, een prijs voor de kortverhaalversie van stripromans en beeldromans ofwel graphic novels. De respons was enthousiast en daarom is er dit jaar een vervolg. Voor die tweede editie stuur ik hierbij een reminder: deze maand is de deadline! Klinkt als kort dag, maar onze ervaring is dat de meeste stripmakers pas beginnen als de deadline dreigend nadert, dus daarbij zijn we graag van dienst. Het gaat om 2 pagina's dus dat is te overzien.

Dit is nog wat meer info uit de NEXT blog:

http://www.nrcnext.nl/blog/2010/11/08/kun-je-goed-tekenen-maak-dan-een-strip-2/
http://www.nrcnext.nl/blog/2010/04/23/erwin-kho-29-wint-benelux-beeldverhalen-prijs/
http://www.nrcnext.nl/blog/2010/04/19/121-striptekenaars-gingen-los/
http://www.nrcnext.nl/blog/2009/11/09/kun-je-goed-tekenen-maak-dan-een-strip/

Zoals jullie misschien bekend zijn er bij de eerste BBP - natuurlijk vooral door de kwaliteit van de ruim 120 inzendingen - niet alleen de winnaar maar wel 5 inzendingen in de krant gepubliceerd en zijn er twee tentoonstellingen uit voorgekomen. Door de inspanningen van stripintendant Gert Jan Pos kregen alle inzenders die de shortlist haalden ook een artprint van hun inzending. Winnaar Erwin Kho was op tv (zie 1e link), won vervolgens met zijn inzending ook de Belgische Plastieken Plunk en is gevraagd om flyer en poster van deze editie te verzorgen, zoals je in de bijlage kunt zien. De prijs heeft er ook toe geleid dat inzenders zijn gevraagd voor MOOI IS DAT (dit is een aardige recensie: http://www.woestenledig.com/woestenledig/2010/11/mooi-is-dat-zo-is-het-maar-net-wat-ik-je-brom.html) en voor een bijdrage aan de vijfde Eisner.

We kunnen nog niets garanderen over tv, tentoonstellingen en artprint, maar er wordt aan gewerkt. Hoe dan ook, deelname is niet slecht voor de zichtbaarheid, dat is gebleken.

Inmiddels is de jury versterkt met stripmaker Maaike Hartjes en wachten we op de toezegging van een Vlaams jurylid, waardoor de jury weer uit 5 leden zal bestaan.

Ik hoop dat u er aandacht aan wilt besteden op uw site en/of in uw nieuwsbrief. We ontvangen graag meer Vlaamse inzendingen.

Met vriendelijke groet,

Rienk Tychon
Stichting Benelux Beeldverhalenprijs
Admin
Admin
Admin
Admin

Aantal berichten : 559
Leeftijd : 52
Registration date : 26-01-08

Profiel bekijken http://www.wimswerts.be

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum