Expo Bob De Moor - 14 juni

Ga naar beneden

Expo Bob De Moor - 14 juni

Bericht van Jos Vanspauwen op di 31 mei 2011 - 11:15

Beste vrienden,

Met veel plezier kan ik jullie onze volgende grote tentoonstelling voorstellen:

14/06/2011>15/01/2012
Bob De Moor en de Zee
De grote passie van een legendarische tekenaar

In 1956 gaan twee buitengewone mannen aan boord van de pakketboot “Konigin Astrid” voor een boottocht op de Noordzee. Op deze manier bereiden Hergé en Bob De Moor de publicatie van Cokes in voorraad (Coke en stock) voor. Buiten de zeer belangrijke samenwerking met Hergé – die deel uitmaakt van zijn leven vanaf 1950- heeft Bob De Moor (1925-1992) een rijkelijk gevuld en origineel oeuvre opgebouwd, dat kan bestempeld worden als een van de belangrijkste van het Europese stripverhaal... dit alles zonder zijn Antwerpse en maritieme roots te verloochenen. Het is net deze aantrekking tot de zee en de boten waarop de tentoonstelling van het Belgische Stripmuseum zich even wil vastpinnen. Van de eerste getuigenissen van deze passie -reeds terug te vinden in de kantlijn van zijn schoolschriften-, tot de progressieve ontpopping van zijn hoofdpersonage Cori de Scheepsjongen, bleef Bob De Moor zijn blik naar de zee richten, bleef hij dromen van boten en fantaseren over scheepsverhalen.


Alle info over deze nieuwe tentoonstelling vinden jullie in het persdossier in de bijlage. Graag nodig ik jullie uit om deze tentoonstelling te komen ontdekken op dinsdag 14 juni. In de namiddag zullen zowel curator Toon Horsten als Johan De Moor, die in de voetsporen van zijn vader is getreden en zelf strips tekent, beschikbaar zijn voor interviews. Als jullie graag één van hen zouden ontmoeten, neem dan zeker contact op met mij. De interviews zullen plaatsvinden in ons gloednieuwe auditorium Bob De Moor (zie foto in de bijlage). Beeldmateriaal, ten slotte, kunnen jullie vinden op de pershoek van onze website: www.stripmuseum.be/nl/pers, login: comics + paswoord: smurfs.

Uiteraard zijn jullie ook van harte welkom op de vernissage van deze tentoonstelling op dinsdag 14 juni om 18.30 uur. Jullie vinden de uitnodiging in de bijlage.

Alvast bedankt voor jullie belangstelling en hopelijk tot 14 juni!

Vriendelijke groeten,

Willem De Graeve
Belgisch Stripcentrum
Directeur - verantwoordelijke communicatie
Zandstraat 20
1000 Brussel
Tel. : +32/2 210 04 33
Fax : +32/2 219 23 76
www.stripmuseum.be
Jos Vanspauwen
Jos Vanspauwen

Aantal berichten : 214
Woonplaats : Hasselt
Registration date : 28-01-08

Profiel bekijken http://www.tekenmaarwat.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum