Investeer in een strip. Catanova bij Sandawe

Ga naar beneden

Investeer in een strip. Catanova bij Sandawe

Bericht van marioboon op wo 26 okt 2011 - 19:56

Na een lange rit vol hoop en teleurstellingen heeft Catanova een thuis gevonden en jij kan daar van profiteren. Letterlijk.

Catanova, getekend en geschreven door Mario Boon en Pieter Van Oudheusen, zal uitgegeven worden door Sandawe, de Franstalige Belgische uitgeverij van Patrick Pinchart (ex-hoofdredacteur van Spirou). http://www.sandawe.com

Op voorwaarde dat het voorgestelde budget gehaald wordt.

In tegenstelling met een traditionele uitgeverij, wordt elke strip van Sandawe gefinancierd door de lezers zelf, de "édinautes". Via het systeem van crowdfunding worden aandelen in de strip gekocht. Naarmate je meer investeert in het project, hoe meer je terugkrijgt, gaande van speciale uitgaven, originele content en meer. En 60% van de winst van de opbrengst van de strip. Voor meer info, klik hier: http://www.sandawe.com/fr/HowItWorks.awp

Een derde van het budget is gereserveerd voor een voorschot voor de auteurs en de inkleurster om de strip te maken.

Catanova wordt de eerste strip van Sandawe die tegelijk in het Frans en het Nederlands zal uitgegeven worden in harde kaft én digitaal.

Voor meer info en het bekijken van afgewerkte pagina's en synopsis: http://www.sandawe.com/fr/projectdetail.awp?P1=32

Catanova heeft ook een plek op Facebook: https://www.facebook.com/pages/Catanova/207433172661809

Dit project heeft een beurs van het Vlaams Fonds voor de Letteren gekregen.CATANOVA is, de naam verklapt het al, gebaseerd op de spreekwoordelijke Venetiaanse avonturier, die in dit geval de gedaante heeft aangenomen van een kat. Een kat die, net als zijn illustere bijna-naamgenoot, over meer- dere levens beschikt. De ultieme verleider, omdat iedereen in hem ziet wat hij of zij in hem wenst te zien, de spiegel van verborgen verlangens en hartstochten. Catanova is iedereen en daardoor niemand, een kat zonder eigenschappen maar met kwaliteiten die hem in staat stellen altijd en overal te overleven. Eeuwig krols. Ook de personages die hem omringen, combineren een dierlijk uiterlijk met menselijk, al te menselijk gedrag. Soms karikaturaal uitvergroot, soms subtiel geschakeerd.

Mario Boon (1974) debuteerde in 1999 met een strip over de woelige Brugse periode van Guido Gezelle in opdracht van de Brugse stripwinkel en uitgeverij De Striep. Daarna heeft hij 2 jaar als striptekenaar bij Studio 100 gewerkt. Voor wat nu Ballon Media is, schreef en tekende hij de verhalen van de Vlaamse punkrockgroep X!NK en Zornik en voor Image Comics in de USA de comic Texas Strangers. Sinds 2008 tekent hij de avonturen van de kinderstripreeks Mon en Tuur, geschreven door Pieter van Oudheusden, voor de educatieve uitgeverij Van In. Het eerste album verscheen in september 2011 bij Ballon Media. Mario Boon is mede-oprichter van de website www.pulpdeluxe.be, een online platform van Vlaams en Nederlands striptalent. Naast strips is hij ook auteur en tekenaar van dan 20 kinder- en prentenboeken gepubliceerd in 6 talen van Japan tot Brazilië.

Pieter van Oudheusden (1957) schrijft verhalen en strips voor kinderen en volwassenen. Hij werkt daarvoor samen met striptekenaars als Jeroen Janssen, Fred Marschall, Maarten Vande Wiele en Mario Boon. Hij is eindredacteur van BoekieBoekie, een kindertijdschrift voor literatuur en kunst, en werkt ook voor het Vlaams Fonds voor de Letteren. Daarnaast werkt hij als vertaler voor een groot aantal uitgeverijen in Nederland en België. Hij heeft al bijna 1000 strips vertaald. Hij vertaalde albums van De Smurfen, Thorgal, Samber en Jonathan. Pieter geeft ook regelmatig workshops scenarioschrijven. De boeken van Pieter zijn in zes talen vertaald. Zijn eerste kinderboek was "Ik verveel me nooit", met illustraties van Goele Dewanckel werd bekroond met een Vlag en Wimpel voor de illustraties.
marioboon
marioboon

Aantal berichten : 81
Registration date : 26-07-09

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum