BSC expo 100 jaar Marten Toonder - dinsdag 7 februari

Ga naar beneden

BSC expo 100 jaar Marten Toonder - dinsdag 7 februari

Bericht van Jos Vanspauwen op wo 25 jan 2012 - 11:12

Beste vrienden,

Dit jaar zou Marten Toonder, de reus van het Nederlandse stripverhaal, honderd jaar zijn geworden. Dit heugelijke feit kon natuurlijk niet onopgemerkt blijven en daarom werd 2012 uitgeroepen tot het Toonderjaar. Afgelopen weekend werd in Rotterdam de aftrap gegeven voor dit feestjaar door Koningin Beatrix, die de première bijwoonde van de musical De nieuwe Ijstijd, gebaseerd op een stripverhaal van Marten Toonder. Het Toonderjaar bestaat uit een gevarieerd programma met twee exposities in Nederland, het uitkomen van een nieuw Tom Poes-verhaal en een biografie over Marten Toonder. Het volledige programma van het Toonderjaar kunnen jullie vinden op www.toonderjaar.nl of in het persdossier in de bijlage.

Vanzelfsprekend wil ook het Belgisch Stripcentrum niet achterblijven en wijdt daarom een grote tentoonstelling aan de geestelijke vader van Tom Poes en Panda:

Van 7 februari tot 23 september 2012
Tentoonstelling in het Belgisch Stripcentrum100 jaar Marten Toonder
Een beer en heer van stand

Het werk van de beroemde striptekenaar, illustrator en schrijver Marten Toonder betoverde meerdere generaties lezers. Niet in het minst met de reeksen Panda en Tom Poes, die in verschillende Europese landen als krantenstrip verschenen. De tentoonstelling van het Belgisch Stripcentrum luidt een internationaal feestjaar in ter ere van deze twintigste-eeuwse fabeldichter, die ook wel de Nederlandse Walt Disney wordt genoemd.

Alle info over Marten Toonder en deze tentoonstelling vinden jullie in de bijlage. Beeldmateriaal kunnen jullie downloaden via www.stripmuseum.be/nl/pers , login: comics + paswoord: smurfs.

Met veel plezier nodig ik jullie uit om op dinsdag 7 februari deze nieuwe grote expositie van het Belgisch Stripcentrum te komen ontdekken. In de namiddag zullen de volgende personen beschikbaar zijn voor interviews:
- Geert De Weyer, curator van de tentoonstelling
- Dick Matena, één van de bekendste medewerkers van de Toonder studio en een persoonlijke vriend van Marten Toonder
- Willem Feltkamp, directeur van de Toonder Compagnie, die het oeuvre van Toonder beheert en het Toonderjaar coördineert

Indien jullie graag één van deze mensen zou interviewen, laat dan zeker niet na met mij contact op te nemen.

Vanzelfsprekend zijn jullie ook van harte welkom op de vernissage van de tentoonstelling, op dinsdag 7 februari om 18.30 uur (zie de uitnodiging in de bijlage).

Alvast bedankt voor jullie belangstelling en hopelijk tot 7 februari!

Vriendelijke groeten,

Willem De Graeve
Belgisch Stripcentrum
Directeur - verantwoordelijke communicatie
Zandstraat 20
1000 Brussel
Tel. : +32/2 210 04 33
Fax : +32/2 219 23 76
www.stripmuseum.be
avatar
Jos Vanspauwen

Aantal berichten : 214
Woonplaats : Hasselt
Registration date : 28-01-08

Profiel bekijken http://www.tekenmaarwat.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum