Stripgilde - Nieuwsbrief Januari 2016

Ga naar beneden

Stripgilde - Nieuwsbrief Januari 2016

Bericht van Peter Moerenhout op za 30 jan 2016 - 15:05

De hele nieuwsbrief mét beeldmateriaal:

http://www.stripgildeuitgeverij.com/nieuws/-nieuwsbrief-januari-2016

De Stripgilde

Wordt Lid Van De Stripgilde

De Stripgilde start een nieuw werkingsjaar en alle stripmakers kunnen opnieuw lid worden. We hebben een resem nieuwe voordelen bedacht die alle twijfelaars over de streep zouden moeten trekken...

• Gratis toegang tot het Belgisch Stripcentrum in Brussel.
• Gratis toegang tot het Neromuseum in Brussel.
• Korting in de shop van het Stripmuseum.
• Ondersteuning bij problemen allerhande. (juridisch/uitgeven/creatief)
• Je krijgt toegang tot het forum van de Stripgilde.
• Je kan gebruik maken van ons unieke uitgavesysteem.
• Je krijgt al de strips die we dit jaar uitgeven gratis. Ter vergelijking: In 2015 gaven we 5 strips uit die samen een winkelwaarde hadden van 81,98 euro!!!
• We organiseren voor onze leden (en geïnteresseerden) 4 keer per jaar een Drink & Draw evenement op verschillende locaties in verschillende steden.
• Eén keer per jaar organiseren we een evenement dat enkel toegankelijk is voor leden. Dat kan van alles zijn: een bezoek aan een expo, een etentje, een receptie, of dat alles samen.
• Al jouw nieuwtjes worden opgenomen in onze nieuwsbrief die naar duizenden stripliefhebbers verstuurd wordt en ook verspreid wordt op onze website, sociale media, fora, ...
• U krijgt de enige echte officiële lidkaart voor 2016, dit jaar ontworpen en getekend door de onvolprezen Steven de Rie.

Het lidgeld bedraagt dit jaar 10 euro meer, dat kan niet anders met zoveel voordelen. Om lid te worden stort u 60 euro op:

De Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde
Rekeningnr: BE33 0004 2279 8546
BIC: BPOTBE B1

Met vermelding van: Lidgeld 2016, uw naam, uw adres en uw e-mailadres.

Opgelet! Dit aanbod is niet enkel geldig voor professionele stripmakers maar voor iedereen die strips schrijft, tekent, kleurt, lettert, enzovoort.

Workshop Jong Talent

Op 9 maart organiseert het Belgisch Stripmuseum opnieuw een workshop voor jong striptalent. Stripmakers kunnen van13u tot 16u hun werk voorleggen aan een resem grote uitgevers.
De Stripgilde zal uiteraard van de partij zijn.

Stroke

Na de ondergang van de pdf-uitgaven wordt ons digitale stripmagazine Stroke wordt in februari opnieuw gelanceerd als website. Correctie: als gratis website!

Bij het lanceren verneemt u meer info maar we kunnen nu al kwijt dat u bij ons terecht zal kunnen voor vervolgverhalen, korte stripverhalen, striprecensies en dergelijke meer en dat in de vorm van 2 à 3 updates per week.

Het nieuwe logo van Stroke werd ontworpen door de ravissante Rik Willemen.

Nieuws van onze leden

Lise Vanlerberghe

Lise Vanlerberghe heeft haar website vernieuwd. De renovatiewerken zijn zo goed als af:

Www.lisevanlerberghe.com

Jeroen Janssen

Jeroen Janssen lanceert zijn nieuwe boek: ABADARINGI op donderdag 4 februari van 16u tot 21u. De lancering zal plaatsvinden in Sint Lukas, Paleizenstraat 70 te Brussel. (5 minuutjes stappen van het Noordstation.
Er zijn drankjes voorzien, er is een expo van schetsen en Jeroen signeert uiteraard uw exemplaar van Abadaringi.
Abadaringi is: 320 pagina’s tekeningen in kleur en hardcover voor € 39 euro..
Filip Vandewiele - What's in a name?

Filip Vandewiele creëerde een illustratieve wenskaart voor Think Wize. Dat is een bedrijf gespecialiseerd in e-commerce-software op maat).

Serge Baeken

• Van Serge’s boek “Sugar” verschijnt begin 2016 een Japanse editie bij uitgeverij Asuka Shinsha.
De website www.sugaretto.com is tegen die tijd ook helemaal klaar.

• Stefan Nieuwenhuis verzamelde Nederlandse en Vlaamse dichters en tekenaars die duo’s aangaan om enkele graphic poems te maken. Serge werkt samen met Anneke Claus aan een titelloze bijdrage van 5 pagina’s. De gedichten worden verzameld in een bundeling die bij Strip2000 verschijnt. Er horen ook enkele lezingen bij.

• Op 19 februari tekent Serge om 14:00 live in het Imaginarium op de Foire du Livre in Brussel. Op 20 februari signeert Serge op hetzelfde evenement van 11:00 tot 13:00 aan de stand van Dargaud.

• Blloan heeft heel wat acties in petto op de stripdagen in Rijswijk op 26 en 27 februari. Deelnemende auteurs zijn: Nix, Wouter Mannaert, Serge Baeken, Simon Spruyt op zaterdag & zondag.
Zij doen een Strip Battle ism Eppo: VLAANDEREN_NEDERLAND op zaterdag & zondag en een signeersessie in groep op zaterdag & zondag op de stand van Ballon Media.

• Serge giet de digitale release van WILT van The Red Rum Orchestra in een lay-out. Release begin maart.
Bart Proost
• Op 5 februari verschijnt het derde “Alexander De Grote” album van Bart Proost en Barcas. Het wordt opnieuw een komisch avonturenverhaal waarin Athene en Thebe door een enorm misverstand in opstand komen tegen Alexander. Maar onze held pikt dat niet zomaar en zint op wraak. dat is echter buiten de god Dionysos gerekend, die deze steden wil behoeden voor hun ondergang.

05/02/2016 (eerste druk – nieuw album) – 48 pagina’s –  ISBN/EAN: 978-90-8735-250-9 – Uitgever: Strips2Go / Find IT media B.V. – Prijs: 6,95 € - Distributie: Stribbel Strips

De lanceringsavond gaat door op vrijdag 5 februari 2016 om 20u00 in de openbare bibliotheek van Mol (Molenhoekstraat 2 te 2400 Mol, België). Natuurlijk is er ook een gezellige, Grieks getinte receptie voorzien… U bent natuurlijk ook welkom!

Het album, "Het Raadsel van de Sfinx", zal die avond in première voorgesteld en ook vrijblijvend verkocht én gesigneerd worden. Voor elke koper is er een exclusieve 'Ex-Libris'-prent voorzien en een gratis 'Alexander'-promotie-pakketje.
Deze lancering valt samen met de opening van onze vernieuwde, reizende én educatieve tentoonstelling "Alexander De Grote & de taal van het beeldverhaal" die wordt beheerd én ingeleid door Kurt Morissens van Het Beeldend Verhaal vzw.

Meer info: http://www.gemeentemol.be/alexander-de-grote

• In 2016 gaan auteurs Bart Proost en Barcas weer ‘on the road’ om o.a. hun nieuwe album te promoten en te signeren. Ze doen dat –als vanouds – in een zeer mooie, kleurrijke stand en in hun herkenbare Oud-Griekse kledij!
Deze beurzen en locaties staan er reeds op hun lijstje: 5 februari  Mol - BE (lancering & opening Expo Bib Mol) , 6 februari Kampen - NL (lancering Wereldprint Kampen) 27 & 28 februari Rijswijk - NL (De Nieuwe Stripdagen) , 3 april Westerlo - BE (Internationale Signeerdag) , 26 juni Leopoldsburg – BE (Stripbeurs Leopoldsburg) , 13 augstus Kampen - NL (Stripspektakel Kampen) , 3 & 4 september Veldhoven – NL (Brabants Stripspektakel) , 15 & 16 oktober Breda – NL (Stripfestival Breda) – etc …

• Daar bovenop is ‘Alexander’ sinds januari 2016 misschien wel het eerste Vlaamse stripfiguurtje dat zijn eigen, volledig professionele hobbylijn heeft: deze vernieuwende, interactieve collectie is zo ontwikkeld dat je er traditionele kaarten mee kunt maken, maar ook Comic Cards. De stripverhalen geven een extra boodschap aan je kaarten.

Meer info: http://www.hobbyjournaal.com/ en http://wereldprint.nl/

• En dan komt er ook nog een Arthouse-collectie bij Wereldprint (met o.a. Alexander canvasprints, 3-D-figuurtjes,… en andere collectables)

http://www.alexanderdegrote.com
https://www.facebook.com/alexanderdegrotestrip
http://www.strips2go.nl/
https://www.facebook.com/strips2go/

Peter Moerenhout
Admin
Admin

Aantal berichten : 528
Registration date : 26-10-08

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum