De Stripgilde – Nieuwsbrief April 2007

Ga naar beneden

De Stripgilde – Nieuwsbrief April 2007

Bericht van Peter Moerenhout op di 11 apr 2017 - 15:49Beelden en live links vindt u hier: https://stroke-strips.be/blog.php?id=519

De Stripgilde

Workshop Jong Talent

Op 25 februari organiseerde het Belgisch Stripmuseum opnieuw een workshop voor jong striptalent. Stripmakers konden hun werk voorleggen aan een resem grote uitgevers.
De Stripgilde was van de partij, zag enkele zeer getalenteerde stripmakers. Bijgevolg hebben we enkele verrassingen voor u in peto. Stay Tuned!

Beurzen

Onze uitgeverij en onze auteurs zullen op 8 en 9 juli aanwezig zijn op Comic Con Gent. Kristof Spaey (‘Anders’, ‘Fake Vintage Book Covers’), Alex Skim (Muze Um) en Cecilia Valagussa (P.I.G.S.) zijn alvast van de partij.

Meer info: http://comiccongent.com

Nieuws van onze leden

Jeroen Janssen

Jeroen schuift op 19 april aan voor een rondetafel in De Vooruit te Gent met o.a. Gert Meesters en Dominique Goblet.

Meer info: https://comicsandmemory.wordpress.com/roundtables/

Tevens neemt hij deel aan aan ‘Draw The Line’, een project over het ondernemen van positieve politieke actie.

https://drawthelinecomics.com/

Cecilia Valagussa

The Queen Bee – La regina delle api is een sprookje van de Broeders Grimm. Cecilia gaf er een geïllustreerd boekje van uit op 150 exemplaren voor het Adottaunarnia project. De tekst is in het Engels en het Italiaans. Als je interesse hebt kan je bestellen via: cecilia.valagussa@gmail.com.

Cecilia ontwierp de cover voor de nieuwe Vite met als thema Poison. In Vite tekent ze ook het verhaal Diane op scenario van Dennis Marien.

Een nieuw verhaal van Cecilia: War in every realm werd gepubliceerd op Pulp Deluxe.

Jorik Seykens

Op 6 mei neemt Jorik deel aan de Kunstroute in Tienen end at met zijn verhalen Kannibalen en Het Goddelijk Advies. Beide verhalen verschenen eerder op onze website:

https://stroke-strips.be/authors.php#JorikSeykens

Meer info over de Kunstroute: https://www.facebook.com/kunstroutetienen

Peter Motte

Peter werkt momenteel aan de correcties van de thematische bundels van Yoko Tsuno, die binnenkort in het Nederlands verschijnen.

Filip Vandewiele

Filip Vandewiele en What’s in a name? tekenden voor de tiende keer op rij voor de kindvriendelijke zomercampagne van de Stad Gent.

De beestige mascottes maken weer het mooie weer en de fleurige gids staat boordevol activiteiten, tips, feesten, kampen, speelpleinen, familie-uitstapjes, … Een handige, uitneembare vakantieplanner en een megaspelletjesrubriek vervolledigen het plaatje.

Het campagnebeeld komt eveneens tot leven via affichering op de stedelijke infozuilen en het Clear Channel-netwerk.

Serge Baeken

Serge blijft de Vier Seizoenen ModelSessies in ’t Werkhuys organiseren op maandag van 19:00 tot 22:00.
Wie eens, soms, meestal of altijd mee wil tekenen kan zich met een mailtje op de lijst laten zetten: serge.baeken@pandora.be
Er worden poses getekend van 3, 5 en 10 minuten, met iedere maandag een ander model (M/V maar toch vooral V)
Deelname €10,00 per sessie

Soms organiseert Serge daarenboven een Smoelensessie in zijn atelier, de Boomhut in de Lindeboomstraat 9 in Antwerpen. Concept: 5 tekenaars tekenen een acteur die ongeveer 15 grimassen van 5 minuten trekt. Een uitstekende oefening voor striptekenaars en animators! Exacte data nog niet bekend. Interesse? Zet je op de lijst kandidaat-deelnemers: serge.baeken@pandora.be

Op maandag 1 mei 2017 van 13:00 tot 18:00 houdt ’t Werkhuys (Zegelstraat 13, Borgerhout ) zijn jaarlijkse opendeurdag, genaamd Het Feest Van Den Boom. Er zijn die dag een hoop activiteiten gepland, zoals workshops, discussies en optredens.

Serge organiseert daar die dag “MultiModel”, een ééndagsexpo rond zijn modelteken-activiteiten ginder, in de Koepelzaal en in het Literair Salon.

Het plan is om die dag modeltekeningen te exposeren van tekenaars die aan zijn VierSeizoenenModel-sessies deelnemen, foto’s van de modelsessies door fotograaf Marc Naesen te exposeren, een selectie van zijn eigen modeltekeningen te exposerenen, drie korte optredens van Cranky & The Law te laten plaatsgrijpen en te modeltekenen in de expositieruimte (vijf modellen poseren ieder 45 minuten, gratis deelname voor iedereen).

LADIES F1RST, de zevende, 400 pagina’s tellende worp van Serge bij uitgeverij Xtra wordt eveneens voorgesteld op die feestelijke happening. Deze keer telt het boek ongeveer 1000 modeltekeningen. Wat later is het boek ook verkrijgbaar in de betere stripwinkel.

Op 28 april om 20:00 opent het dadaïstisch collectief Troebel Neyntje (Paardenmarkt 8 Antwerpen) een expo rond zines onder de naam Kom Dat Zine Weekend. Het presenteert die dag ook het boekje Wie Wil Mag Het Zine, dat de actualiteit uit 2047 belicht, en waarvoor Serge deze prent tekende:

Op 13 mei 2017 grijpt in de Antwerpse Arenberg een benefiet plaats voor de film Hollywood aan de Schelde van Robbe De Hert.
Iedereen welkom!
Serge maakte de affiche.

Serge gaat ook meestal mee op pad met De Kleinste Revue Van Vlaanderen. Dit gezelschap onder leiding van Vitalski strijkt neer in de Culturele Centra van Vlaanderen en brengt daar een kleurrijke en volkse show, waarbij voor de helft ook op lokaal talent wordt geboogd. Het is een mix van muziek, dans, theater, interviews, turnlessen, lokale geschiedenis, interviews met lokale beroemdheden, helende massages, stand-up comedy en live grafiek. Serge tekent er altijd snelportretten die de modellen uit het publiek gratis mee naar huis krijgen. Iedereen welkom!

18 mei 2017 vanaf 14:00 in de Arenberg in Antwerpen
21 mei 2017 vanaf 14:00 in de Nova op ’t Kiel in Antwerpen

Vanaf 28 mei is het weer iedere laatste zondag van de maand (mei, juni, juli, augustus, september) tijd voor de grootste openlucht kunstmarkt van Antwerpen LamberMontmartre Musée, aan het Museum voor Schone Kunsten. Alle bezoekers en deelnemers zijn welkom. Serge herletterde de affiche (normaal tekent hij ieder jaar een andere versie, maar dit jaar wilde de organisatie de tekening van vorige keer hergebruiken)

Peter Moerenhout
Admin
Admin

Aantal berichten : 528
Registration date : 26-10-08

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum