NICC - Uitnodiging - Curator Panel - Jan Van Woensel & Roland Groenenboom - woensdag 10 juni

Ga naar beneden

NICC - Uitnodiging - Curator Panel - Jan Van Woensel & Roland Groenenboom - woensdag 10 juni

Bericht van Jos Vanspauwen op do 4 jun 2009 - 11:38

CURATOR PANEL

Jan Van Woensel
Bad Moon Rising / Last Day Of Magic
http://icpabackstage.blogspot.com/

Roland Groenenboom
SONIC YOUTH etc.: SENSATIONAL FIX
http://sensationalfix.blogspot.com/

NICC i.s.m. Extra City
Tulpstraat 79
2060 Antwerpen
woensdag 10 juni, 20u
vrije ingang

De in New York gevestigde Belgische curator Jan Van Woensel en de Nederlandse curator Roland Groenenboom ontmoeten elkaar in hun interesse voor de synergie en de samenwerking tussen muzikanten en beeldende kunstenaars.

In de momenteel door Europa rondreizende tentoonstelling SONIC YOUTH etc.: SENSATIONAL FIX legt curator Roland Groenenboom de focus op de banden die bestaan tussen de revolutionaire groep Sonic Youth _en elk van haar bandleden_ en de internationale culturele scene in al haar disciplines.

Begin jaren ´80 ontstond in New York City een alternatieve scene die beeldende kunstenaars en muzikanten samenbracht. Sindsdien heeft Sonic Youth de rebellerende attitude van punk succesvol gecombineerd met beeldend werk van o.a. Dan Graham, Vito Acconci en Cindy Sherman.

Ook de praktijk van curator Jan Van Woensel toont zijn interesse voor de ontmoeting tussen beeldende kunst en muziek, waarvan zijn nauwe samenwerking als “curatoria advisor” van Lee Ranaldo van Sonic Youth en zijn vrouw Leah Singer o.a. getuige is.

Jan Van Woensel is een in New York gevestigde Belgische onafhankelijke curator en de stichter en hoofdredacteur van het New York Magazine of Contemporary Art and Theory.

Naast aandacht voor diverse aspecten van de kunstenaarspraktijk in New York zal hij stilstaan bij zijn ervaring als onafhankelijke curator van een aantal internationaal reizende tentoonstellingen zoals Bad Moon Rising (San Francisco, New York, St. Louis, Brussels) en Last Day of Magic (Los Angeles, San Francisco, Berkeley, Venice 53rd Biennial, Reykjavik). Hij was ook de curator van de tentoonstellingen The Visions Come (Miami, FL) en Space Between These Lines Not Dedicated (Troy, NY) met werken van Lee Ranaldo (Sonic Youth) en Leah Singer.


Image Hosted by ImageShack.us
avatar
Jos Vanspauwen

Aantal berichten : 214
Woonplaats : Hasselt
Registration date : 28-01-08

Profiel bekijken http://www.tekenmaarwat.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum