BSC - Nieuwe expo Lanfeust - 9 juni

Ga naar beneden

BSC - Nieuwe expo Lanfeust - 9 juni

Bericht van Jos Vanspauwen op za 30 mei 2009 - 8:29

Beste vrienden,

Met veel plezier stel ik jullie onze volgende grote tentoonstelling voor: Lanfeust, Rekenkunde van Troy. Voor de eerste keer stelt het Belgisch Stripcentrum geen grafisch werk tentoon, maar wel een samenhangend geheel rond eenzelfde bedenker dat door verschillende tekenaars is uitgewerkt, ieder volgens hun eigen persoonlijkheid. Alles wat Christophe Arleston, bedenker en scenarist, aanraakt, lijkt wel in goud te veranderen. Elke nieuwe uitgave van Lanfeust prijkt bovenaan de jaarlijkse lijst van de meest verkochte strips en alles bij elkaar werden al meer dan zes miljoen boeken verkocht. Deze tentoonstelling kadert perfect in het beleid van het Centrum dit jaar, dat zijn twintigste verjaardag viert. De werelden van Troy zijn het passende antwoord op de vraag : « Wat is er de laatste twintig jaar veranderd in de stripwereld? » Arleston heeft onder andere het volgende uitgevonden : een succesvolle schrijfstijl die vooral op preadolescenten is gericht. En rond een basisuniversum heeft hij een heus spinnenweb geweven. De kinderen van de eerste lezers van Lanfeust zullen er op hun beurt even snel aan verknocht geraken …

Meer info over deze nieuwe tentoonstelling vinden jullie in het persbericht in de bijlage. Ik nodig jullie graag uit om de tentoonstelling te komen ontdekken op dinsdag 9 juni om 14u30. Daarbij zullen zowel auteur Christophe Arleston als tentoonstellingscommissaris Thierry Bellefroid aanwezig zijn. Na deze speciale rondleiding zal u ook de gelegenheid krijgen om Arleston of Bellefroid te interviewen.

De vernissage vindt plaats op woensdag 10 juni om 18u30. Uiteraard zijn jullie ook daar van harte welkom. De uitnodiging vinden jullie eveneens in de bijlage.

Ik dank jullie bij voorbaat voor jullie belangstelling en wens jullie alvast een fijn en zonnig Pinksterweekend toe!

Vriendelijke groeten,

Willem De Graeve
Belgisch Stripcentrum
Directeur
Zandstraat 20
1000 Brussel
Tel. : +32/2 210 04 33
Fax : +32/2 219 23 76
www.stripmuseum.be

Op de agenda:

- Inhuldiging van het Marc Sleen Museum, rechtover het Belgisch Stripcentrum: Persvoorstelling op donderdag 18 juni, opening voor het publiek op vrijdag 19 juni. Meer info op http://stripmuseum.be/nl/nieuws/126-opening-van-het-marc-sleen-museum of www.marc-sleen.be

- Brussel in beeldekes (collectief album van Erfgoedcel Brussel en Vlaamse Stripgilde), volgende tentoonstelling in de Gallery van het Belgisch Stripcentrum van 23 juni tot 13 september.

- De filmzomer van het Belgisch Stripcentrum, juli en augustus.

- Feestweekend 20 jaar Belgisch Stripcentrum, 3-4 oktober.
avatar
Jos Vanspauwen

Aantal berichten : 214
Woonplaats : Hasselt
Registration date : 28-01-08

Profiel bekijken http://www.tekenmaarwat.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum